Alkoholizmus

Első cikkem az Indexen.

Felépülő függő szerzőnk 15 kórházi elvonós kísérleten van túl. Már tudja, mi az, ami tényleg segít.

Tovább olvasom


Félelmek

Sok szenvedélybetegnek vannak vélt vagy valós félelmeik avval kapcsolatosan, milyen lenne az élet józanul, és ezek a félelmek jó alapot adnak ahhoz, hogy ne változtassanak. Nekem a felépüléssel kapcsolatosan (nem fontosság szerint, a teljesség igénye nélkül) a következő félelmeim voltak

Tovább olvasom


Egy újabb józanodó kliensem írása, nem túl hosszú, érdemes végigolvasni.

Harmickilenc éves vagyok, két kamaszgyermek édesanyja, házasságban élek. Ma 77 napja, hogy nem ittam alkoholt. Alkoholizmusom kb. 8év alatt alakult ki és az utolsó két évben vált súlyossá. Nem volt válaszút, nem történt semmi drámai, utolsó csepp a pohárban. ....

Tovább olvasom


Az önátbaszás vége

Az aktív kábítószer és alkohol használatom idején nem voltak előttem pozitív példák, nem ismertem senkit a környezetemben, akik leálltak és számomra szimpatikus, vonzó lett volna a szerhasználat utáni életük. Nem volt igazi motiváció a leállásra. Ma ez már másként van.

Tovább olvasom


Egy egy éve józanodó kliensem írása

Azt mondják, ha nem emlékszel az utolsó részegségedre, akkor az még nem történt meg. 2015. március 20. péntek. Kötetlen munkaidőben dolgozom, így otthon voltam aznap (is). Vártam egy telefont munka ügyben, anyukámat kezelésre kellett volna vinni a város másik végébe... az élet nagy kihívásai... és egy üveg vodka után valóban azok....

Tovább olvasom


Egy épp egy éve józanodó kliensem önvallomása. Büszke vagyok rá.

„Novemberben hallottam egy beszélgetést a rádióban egy poklok-poklát megjárt heroinistával. Nem tudtam fogást találni rajta, minden szava hiteles volt. Kiderült, hogy addiktológiai konzultánsnak képezte ki magát, lehet hozzá fordulni segítségért.

Tovább olvasom


Önvizsgálat.

Ön hányadán áll az alkohollal? Érdemes ezt az Amerikai Nemzeti Alkoholtanács által kidolgozott kérdéssort végigolvasni, válaszolni.

Tovább olvasom


Ha az alábbi kérdések közül több húsba vág, akkor szüksége lehet segítségre!

Elhatározta-e már valaha, hogy nem iszik, mondjuk egy hétig, de elhatározása csak pár napig tartott? Nem kívánja-e, hogy környezete hagyjon békén italozása dolgában - ne utasítgassa, hogy mit tegyen?

Tovább olvasom


Saját alkoholos tapasztalatom ill. az alkoholizmus három fő fajtája:

Annak idején, amikor abba akartam hagyni a heroin használatát, hetek alatt alkoholistává „küzdöttem” át magam és a kezdeti minőségi alkoholok fogyasztása után pár hónappal már a kannásborok társaságát élveztem.

Tovább olvasom


A felépülési munka kezdete (egy kliensem írása)

A felépülési munka kezdete (egy kliensem írása)

Tovább olvasom