Miniszteri dicséret

2011-ben a kábítószer problémával küzdő emberek rehabilitációja és az önsegítés területén kifejtett munkám, elhivatottságom elismeréséül miniszteri dicséretben részesültem.

Image

Referenciáim

Felépülő függő, szociális munkás, addiktológiai konzulens, gyászcsoport vezető vagyok. Sok éves tapasztalattal bírok függők kezelésének tekintetében. 2003-2015-ig tizenkét évet dolgoztam a dr. Csernus Imre által létrehozott Magadért Alapítványnál. Itt feladataim közt szerepelt a csoportok moderálása, valamint az egyéni- és családi konzultáció. Hat évet dolgoztam segítőként a Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány drogterápiás intézetében. Évekig vettem részt a Háló-mozi nevezetű drogprevenciós programban. 2010 óta a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány kuratóriumának felügyelő bizottsági tagja vagyok. 2012-2014-ig a Megálló Csoport Alapítvány és a Váltó-sáv Alapítvány közös projektjének keretében végeztem mentori, valamint konzultációs feladatokat, és tartottam csoportokat fogvatartott és szabadult szenvedélybeteg célcsoport tagokkal. A mentorálás ezen felül az érintettek egyéni esetkezelését, egyéni problémáinak megoldását célzó segítségnyújtást, kompetencia– és készségfejlesztést is tartalmazta. 2014-től 2022-ig az Orczy Klub Félúton Alapítványnál voltam terápiás munkatárs, mely munka keretében hetente tartottam az adaptációs csoportot a Nyírő Gyula kórház addiktológiai osztályán, valamint két terápiás csoportot az Orczy klubban.

2012-ben kezdtem a magánpraxisomat, jelenleg már csak ezt csinálom, emellett évek óta függőség témájú cikkeket publikálok (www.addikt.hu), valamint előadásokat, oktatásokat tartok. Társszerzője vagyok a Repülök a gyógyszerrel és a Pörögnek a fejemben a filmkockák c. köteteknek.

2023. szeptemberétől a SOTE-ETK addiktológiai konzultáns képzésén vagyok óraadó tanár.

Fő erősségem abban rejlik, hogy magam is átéltem, amivel foglalkozom, így az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokkal is bírok a felépülés területén. Sok évig használtam intravénásan kábítószereket, főleg ópiátokat (heroin, codein, morfium, methadon) valamint serkentőket (amfetamin, kokain) és nyugtatókat, altatókat, és sok-sok alkoholt. Kb. 15 kórházi elvonós leállási kísérlet és több rehabilitációs intézetben eltöltött 40 hónap után 2002 szeptember 10-e óta élek szer és alkoholmentesen, felépülésben.