Magamról

Felépülő függő, szociális munkás, addiktológiai konzulens, gyászcsoport vezető vagyok. Sok éves tapasztalattal bírok függők kezelésének tekintetében. 2003-2015-ig tizenkét évet dolgoztam a dr. Csernus Imre által létrehozott Magadért Alapítványnál. Itt feladataim közt szerepelt a csoportok moderálása, valamint az egyéni- és családi konzultáció. Hat évet dolgoztam segítőként a Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány drogterápiás intézetében. Évekig vettem részt a Háló-mozi nevezetű drogprevenciós programban. 2010 óta a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány kuratóriumának felügyelő bizottsági tagja vagyok. 2012-2014-ig a Megálló Csoport Alapítvány és a Váltó-sáv Alapítvány közös projektjének keretében végeztem mentori, valamint konzultációs feladatokat, és tartottam csoportokat fogvatartott és szabadult szenvedélybeteg célcsoport tagokkal. A mentorálás ezen felül az érintettek egyéni esetkezelését, egyéni problémáinak megoldását célzó segítségnyújtást, kompetencia– és készségfejlesztést is tartalmazta. 2014-től 2022-ig az Orczy Klub Félúton Alapítványnál voltam terápiás munkatárs, mely munka keretében hetente tartottam az adaptációs csoportot a Nyírő Gyula kórház addiktológiai osztályán, valamint két terápiás csoportot az Orczy klubban.

2012-ben kezdtem a magánpraxisomat, jelenleg már csak ezt csinálom, emellett évek óta függőség témájú cikkeket publikálok (www.addikt.hu), valamint előadásokat, oktatásokat tartok. Társszerzője vagyok a Repülök a gyógyszerrel és a Pörögnek a fejemben a filmkockák c. köteteknek. 2023. szeptemberétől a SOTE-ETK addiktológiai konzultáns képzésén vagyok óraadó tanár.

Fő erősségem abban rejlik, hogy magam is átéltem, amivel foglalkozom, így az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokkal is bírok a felépülés területén. Sok évig használtam intravénásan kábítószereket, főleg ópiátokat (heroin, codein, morfium, methadon) valamint serkentőket (amfetamin, kokain) és nyugtatókat, altatókat, és sok-sok alkoholt. Kb. 15 kórházi elvonós leállási kísérlet és több rehabilitációs intézetben eltöltött 40 hónap után 2002 szeptember 10-e óta élek szer és alkoholmentesen, felépülésben.